Oogscreening+++Een vakkundige, grondige oogscreening is de basis voor een bril met glazen op maat. Bij Loonen Brillenmakers mag dit onderzoek dan ook alleen maar door een gediplomeerde opticien in combinatie met een gekwalificeerde optometrist worden uitgevoerd. 
Dit is iets waar wij graag de tijd voor nemen, onze oogscreening duurt zo'n 40 minuten. Het is daarom handig om van te voren een afspraak te maken door te bellen naar: 0162 – 454 639.


Onze oogscreening+++ bestaat uit de volgende stappen.


1. Voormeting
Uw scherpte en uw nachtzicht worden gemeten met een Zeiss iProfiler. Deze meting geeft ons een gedetailleerd visueel profiel waarmee wij uw glazen nog verder kunnen personaliseren. De voormeting laat oogspecifieke foutjes zien waar ongeveer 20% van onze klanten extra baat bij hebben voor verdere personalisering. De mogelijke oogspecifieke foutjes kunnen in het voorzijde van uw brilglas gecorrigeerd worden.

2. Oogdrukmeting
Elk oog heeft een bepaalde spanning wat de oogdruk wordt genoemd. Een te hoge oogdruk is niet iets wat u zelf kan voelen. Als uw ogen een te hoge oogdruk hebben, dan kan er schade optreden aan de oogzenuw. Dit kan vooral na het veertigste levensjaar leiden tot glaucoom. Dit constateren wij het liefst zo vroeg mogelijk.

3. Kijkanalyse
Aan de hand van een gesprek met een aantal vragen analyseren wij hoe u uw ogen gebruikt en in welke omstandigheden. Op deze manier kunnen wij u de beste zichtoplossing bieden.

4. Oogmeting
Op basis van de voormeting gaan wij in deze stap zeer nauwkeurig de sterkte van uw ogen bepalen. Alleen op deze manier kunnen wij uw glazen met de uiterste precisie laten slijpen.

5. Oogbalansmeting
Met deze kijken wij hoe uw ogen samenwerken. Is het ene oog misschien sterker dan de andere? Wij kijken naar de dynamiek van uw kijkproces. Wat doen uw ogen in beweging en hoe snel kunnen zij wisselen van kijkafstand? Hoe is de diepteperceptie? Met uw oogbalans kunnen wij een gepaste oplossing bieden.
 
6. Optometrische gezondheidscheck
Alles in focus is belangrijk, maar wij kijken verder dan dat. Uw ooggezondheid is net zo belangrijk. Tijdens deze gezondheidscheck kijkt onze
optometrist hoe gezond uw ogen zijn. 

7. Netvliesmeting
Wij maken een fundusfoto, ook wel netvliesfoto genoemd. Hiermee maken wij een foto van uw netvlies, het gedeelte dat binnen en
achterin uw ogen ligt. Daar beoordelen wij de bloedvaatjes van uw netvlies en kunnen wij eventuele afwijkingen in een vroeg stadium ontdekken.

8. Persoonlijk advies
Onze opticien geeft samen met de optometrist een uitgebreid en persoonlijk advies voor uw ogen. Daarmee worden uw glazen met precisie geslepen. Voor uw ooggezondheid hebben wij ook korte lijnen met oogartsen in de buurt. Mocht een doorverwijzing nodig zijn dan kunnen wij dit snel regelen.

Maak hier een afspraak voor een oogscreening+++

Kunnen wij u helpen?