LOONEN BRILLENMAKERS BLOG


Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes uit de optiek en fashion wereld

Dorine en Wendy doen verslag van optiekbeurs Silmo in Parijs

Dorine en Wendy doen verslag van optiekbeurs Silmo in Parijs

Bij Loonen Brillenmakers doen we op verschillende manieren onze inkoop van brillen. Eén daarvan is het bezoeken van optiekbeurzen, zoals de Silmo in Parijs. In oktober was het weer zover. Dorine en Wendy doen verslag van onze trip naar Parijs.

Vrijdag 6 oktober

Om 05:00 uur gaat de wekker. Dat is vroeg, maar dat hebben we ervoor over want we gaan naar de Silmo in Parijs. De Silmo is dé brillenbeurs van Europa. We gaan weer leuke brillen inkopen! Om 10:30 uur worden we verwacht bij Theo.

De Theo fans onder ons weten precies wat dat betekent. Namelijk dat we naar DE snoepwinkel in brillenland mogen. Wat een feest! Naast dat Theo er altijd weer een happening van maakt om in hun kleurige stand de brillen uit te mogen zoeken (mét Belgisch bier erbij, al was dat voor ons persoonlijk iets te vroeg) zijn de brillen zelf ook weer een feest om naar te kijken. De kleuren springen je tegemoet maar ook de vormen zijn weer bijzonder. Van vlinder tot echt vierkant, van prachtig kunststof tot ingenieuze constructies. Dit zie je nergens anders en daarom blijft Theo voor ons maar ook voor veel van onze klanten hét favoriete merk. Heel moeilijk uitkiezen welke we nemen voor onze winkel want het liefst willen we ze allemaal.

Licht, camera en actie!

Ondertussen staat er ook al een filmploeg klaar om een tijdje met ons mee te draaien. Waarom? Omdat de meeste mensen geen beeld hebben bij een optiekbeurs. Met woorden valt bijna niet uit te leggen hoe gróót het is. Hoe mooi de stands zijn. Hoeveel brillen er wel niet te zien zijn. En vooral, hoe we kiezen uit die duizenden merken. Daarom maken we een film of zoals het tegenwoordig heet; een vlog. Zo kunnen onze klanten en collega’s ook een idee krijgen waarom we vaak hyper van de Silmo terugkomen.

‘Waar jarenlang kunststof monturen de dienst hebben uitgemaakt, komt nu metaal in de plaats. En dan vooral in de vintage look.’

Dus met een cameraploeg in ons kielzog kijken we alvast een beetje rond totdat we de volgende afspraak hebben. En wat ons gelijk opvalt, is dat de gevestigde brillenmerken weer vernieuwen met de meest spectaculaire en opvallende stands. De crisis is nu eindelijk echt voorbij. Dit zie je ook in de brillen, want ook daar vindt een verschuiving plaats. Waar jarenlang kunststof monturen de dienst hebben uitgemaakt, komt nu metaal in de plaats. En dan vooral in de vintage look. Rond, vierkant, zeshoekig, groot, klein, en natuurlijk het bekende pilotenmodel in de kleuren goud, zilver, en rosé. Met name die laatste kleur is een hit. Ook metaal gecombineerd met dun kunststof zien we voorbij komen.

Na Theo worden we bij Etnia Barcelona verwacht. Met dit merk werken we ook al jaren samen. Vooral bekend bij ons door de kleurige kunststof monturen met een jonge uitstraling. Ook dit jaar gaan we daar weer lekker verder mee werken, aangezien ze hierin wel blijven vernieuwen. Wat ons daarnaast heeft verrast, is dat ze een hele nieuwe metalen Vintage collectie hebben. Wij blij, want dat was precies het gene wat we zochten! Zo kunnen we precies laten zien wat de trend gaat worden. 

Etnia Barcelona Vintage Collection

De ochtend en halve middag zijn alweer voorbij gevlogen, dus maar even snel lunchen. In de middag hebben we geen afspraken staan, dus we gaan eropuit om te doen waar we voor gekomen zijn: nieuwe merken en brillen ontdekken!

Bloomdale is het eerste merk waar we tegenaan lopen en waarvan we het waard vinden om de hele collectie eens goed te bekijken. Er zitten zeker leuke modellen tussen maar we zijn allebei niet geheel overtuigd. Zeker ook omdat het nog een heel nieuw merk is en nog zoekende is naar een eigen identiteit. Bij twijfel niet oversteken, dus Bloomdale komt in ieder geval dit jaar nog niet bij ons in de winkel te liggen. Op naar de volgende…

En dat is Kinto. Geen nieuw merk maar een enorme vaste waarde binnen de collectie van Loonen aangezien Kinto is gespecialiseerd in leuke modellen voor ‘kleine koppies’. En die hebben we veel. Heel veel in en rond Oosterhout. Waar we vroeger terug moesten grijpen naar kinderbrillen, wat natuurlijk niet leuk is voor een volwassene, kun je nu de moderne en vernieuwende modellen van Kinto opzetten zonder het kinderlijk gevoel erbij te krijgen. En ook Kinto gaat mee in de metalen vintage stijl van nu, dus die worden ook ingekocht evenals de gewone modellen waar ze al jaren goed bekend om staan.

Kinto

De eerste beursdag is voorbij dus nu terug naar het hotel. Even opfrissen om daarna lekker te gaan eten samen met bevriende opticiens in Bercy, Parijs. Bercy Village is overigens echt een aanrader. Waar de wijk honderd jaar geleden nog uit  42 pakhuizen en de grootste wijnmarkt van de wereld bestond, is het nu omgetoverd tot een soort binnenplaats met winkeltjes, restaurants en gezellige terrasjes. Super leuk! 

Zaterdag 7 oktober

Een nieuwe dag! Als eerste gaan we langs bij Wissing. Dit merk is voor velen bekend door de streepjes, streepjes en nog eens streepjes. Voor ons was het erop of eronder. Al jaren hetzelfde, weinig vernieuwing dus als we het willen houden, moet het nu wel gaan gebeuren. En dat hebben ze ook zeker waargemaakt. Wel streepjes natuurlijk, en de modellen zijn weer een stuk beter maar wat het écht weer aantrekkelijk voor ons maakt, is dat er nu reliëf op de modellen aangebracht kan worden. Daardoor kun je bijvoorbeeld een houtlook creëren of een geheel andere uitstraling aanbrengen. Maar zoals met alles wat handgemaakt moet worden kost dit tijd, dus we verwachten de monturen pas over vier maanden.

Door naar Lindberg. Wie kent het niet? Superlicht Deens design. Het credo is “less is more” en dat tot in de puntjes uitgewerkt. Onze absolute nummer 1 in de winkel, dus een afspraak kan niet uitblijven. Vooral omdat je voorrang krijgt bij het uitleveren van de nieuwste modellen wanneer je bij dit merk op de beurs inkoopt en dat willen we natuurlijk graag! En ze hebben ons niet teleurgesteld. We zijn weer verrast hoe je met zo weinig mogelijk poespas toch weer een compleet andere look kan maken. Knap hoor. Zo knap dat we nu ook voor het eerst de zonnebrillen van Lindberg hebben ingekocht. We zijn benieuwd wat jullie hiervan vinden, maar we moeten nog even wachten tot december!

We hebben even geen afspraken staan, dus hebben nu weer alle tijd om op zoek te gaan naar eventuele nieuwe merken. Onderweg lopen we langs JF Rey. Een kleurig en eigentijds merk waar we ook al jaren mee werken. Het was de bedoeling dat we alleen gedag zouden zeggen tegen de vertegenwoordiger maar dat resulteerde toch weer in aankoop van de leukste en nieuwste ‘snoepjes’ die JF Rey daar vol trots toont. Te leuk om te laten liggen.

JF Rey

Wat we wel hebben laten liggen deze keer, is Clayton Franklin. Twee jaar geleden zijn we begonnen met dit merk omdat het toen vernieuwend was en ook omdat de vakmanschap ervan af spatte. We liepen er nu langs en het is nog steeds mooi maar niet vernieuwend meer voor ons omdat er in die twee jaar bijna geen nieuwe modellen bij zijn gekomen. Clayton Franklin laten we daarom maar even voor wat het is.

Het is lunchtijd. We worden uitgenodigd door Shane Baum om bij hem op de stand te komen lunchen. Shane Baum is dé ontwerper van Leisure Society én fan van Nederland getuige het feit dat zijn dochter Holland heet. Leisure Society is een merk waarvan we ongelooflijk trots zijn dat we het mogen verkopen. Hoogwaardige materialen, prachtige afwerking, niet goedkoop maar iedereen wordt er knapper van. En met het enthousiaste oog van de ontwerper praat Shane ook over zíjn Leisure Society en je kunt er eigenlijk alleen nog maar meer verliefd op worden. Op de brillen dan hè?!

Na deze speciale lunch zijn we langs Coblens gelopen. Dit merk hebben we altijd fantastisch gevonden. Het is een Duits, nog heel klein merk, dat experimenteert met grote gouden en zilveren monturen. Ondertussen denken we dat Oosterhout nu ook klaar is voor Coblens dus we hebben ons kaartje afgegeven. Zo kan de agent contact met ons opnemen als we weer in Nederland zijn. Qua tijd is dat handiger. Inmiddels is dat al gebeurd en kunnen we aankondigen dat ook Coblens eraan komt!

Coblens

Onze laatste afspraken van deze dag zijn bij RES/REI en Orgreen

RES/REI is een Italiaanse uitblinker in kunststof monturen en dat blijven ze ook. Kortom, de allernieuwste kleuren en modellen zijn ingekocht. De ene nog mooier dan de andere.

Eén stand verderop staat Orgreen. Zij vieren hun 20-jarig jubileum, en dat doen ze door een geheel nieuwe lijn te introduceren. Waar ook dit Scandinavische merk zich kenmerkt met strak design in titanium gaan ze nu verder met strak design in Polyamide. Polyamide is nog lichter dan titanium en sterker dan acetaat (waar de meeste kunststof brillen van worden gemaakt). Het oogt als 3D geprint materiaal maar is het niet. En wat het Scandinavische gevoel ook weergeeft, is dat er geen schroefjes in verwerkt zijn. Het is wel afgewerkt met bèta-titanium veren. Dit moeten we hebben al is het alleen maar omdat zoiets nog niet bestaat. Ingekocht dus! Deze brillen komen in december.

Wij zijn klaar voor dit jaar! Uitgeput van alle indrukken maar vooral voldaan door al het leuks wat we hebben ingekocht, keren we terug naar het hotel. We gaan nog  even lekker eten met de club van Optiek van Wely uit Roosendaal en onze collega’s Desirée en Nicole. Daarna nog gezellig met de heupen los in de leukste salsa bar van Parijs. Wat een feest. Volgend jaar weer!

Dorine en Wendy


LEES BERICHT
Een dagje door de ogen van Paula

Een dagje door de ogen van Paula

Bij Loonen Brillenmakers wordt u dagelijks geholpen door een ontzettend groot team van experts, elk met hun eigen specialiteit. Wij laten u graag kennis maken met de ‘gezichten’ op onze werkvloer. Paula trapt af! Na 23 jaar in de kledingbusiness te hebben gewerkt, maakte ze de overstap naar Loonen Brillenmakers: van broeken naar brillen! 

Wat vind je het leukste onderdeel van je functie en wat maakt dit werk bijzonder?

“Ik ben voornamelijk in de winkel te vinden waar ik klanten help bij het vinden van hun perfecte montuur. Daarnaast ontvang ik de klanten en zorg dat ze door de juiste collega worden geholpen. Sinds kort mag ik me ook bezig houden met de inkoop: erg leuk om de nieuwste trends op brillenmode te ontdekken en samen de mooiste collectie voor de winkel en onze klanten uit te kiezen!”

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er ongeveer uit? 

"Mijn werkdag is zeer gevarieerd: vaak zit ik  aan een van de verkooptafels om de mooiste monturen uit de kiezen voor de klant maar ook achter de schermen gebeurt er veel. De brillen die gemaakt worden, moeten netjes ingepakt worden voor de klanten. We bellen klanten om te vertellen dat hun lenzen of bril klaar ligt. En de agenda moet zorgvuldig gepland worden."

Wat trekt je aan in dit vak en wat maakt je werk zo bijzonder?

"Na 23 jaar in de kleding te hebben gewerkt, heb ik de overstap gemaakt naar Loonen Brillenmakers. 'Van broeken naar brillen,' zeg ik altijd. Mijn passie voor mode en trends kan ik hier zeker door zetten maar dan op een andere manier. Een bril is natuurlijk heel gezichtsbepalend en moet vooral goed bij je passen. Wanneer je DE bril hebt gevonden voor de klant, merk je dat meteen. Ze beginnen te stralen! Dan weet je dat je iemand het goede advies hebt gegeven en ze de juiste brillen hebben laten zien!"

Wat maakt Loonen Brillenmakers volgens jou zo onderscheidend en uniek?

"Ten eerste het bijzonder pand waar we in zitten, de mooiste locatie van Oosterhout! Daarnaast bezitten we een prachtige brillen collectie met de mooiste merken. En natuurlijk de medewerkers!" 

Wat is je favoriete montuur, merk of collectie en waarom? 

"Mijn favoriete merk is Lindberg. Dit merk heeft een zeer uitgebreide collectie en heeft voor ieder wat wils. Of je nou voor klassiek, trendy of tijdloos gaat, je vindt het bij Lindberg. Ik hou zelf erg van het retro stijltje wat je nu veel ziet: de metalen montuurtjes met of zonder dubbele neusbrug: lekker stoer!"

Welk oogweetje weten mensen vaak niet en is heel leuk om te vertellen op verjaardagen?

"Wist je dat niemand met zijn ogen open kan niezen? Het is een natuurlijke reflex die je niet tegen kunt houden. Probeer het maar eens!"

Door wiens ogen zou je wel eens willen kijken en waarom?

"Door de ogen van een wereldberoemde zangeres op een concertpodium. Het lijkt me echt een geweldig gevoel als je voor zo'n grote mensenmassa staat die alle liedjes van je mee zingt."

Wanneer of waar keek jij voor het laatst je ogen uit?

"Ik vind het heerlijk om op een terras in Ibiza-stad mensen te kijken! Jong, oud, extreem gekleed of juist  niet... Zo mooi om te zien dat iedereen verschillend is. Prachtig!" LEES BERICHT
Hart voor ogen: Oogzorgweken bij Loonen

Hart voor ogen: Oogzorgweken bij Loonen

De Oogzorgweken bij Loonen Brillenmakers zijn van start! Tijdens deze Oogzorgweken van 1 oktober t/m 30 november kunt u bij ons terecht voor speciale aanbiedingen. Zoals een gratis foto van uw netvlies en een screening van de oogbalans.

Kom langs voor een gratis netvliesfoto en oogbalansscreening

Uiteraard kunt u het hele jaar door uw ogen door ons laten controleren, ook wanneer u geen klachten heeft. Normaliter zijn hier wel kosten aan verbonden. In de maanden oktober en november bieden wij u bij Loonen Brillenmakers graag een gratis netvliesfoto en oogbalansscreening t.w.v. 64,50 euro aan.
 
De netvliesfoto wordt gemaakt met een kleine maar zeer krachtige lens. Dit onderzoek is geheel pijnloos. We kunnen direct zien of er afwijkingen in het netvlies en/of de oogzenuw zijn. Onze optometrist beoordeelt de netvliesfoto en neemt de resultaten met u door. Daarnaast geven wij u graag een geheel vrijblijvend advies. 

Bij een screening van de oogbalans laten we u drie testen doen. Dit onderzoek geeft inzicht in de stand van de ogen, de samenwerking en het samenzien, wat beide ogen zien wordt in onze hersenen samengevoegd tot één beeld. Als de oogbalans verstoord raakt, kunt u klachten krijgen als hoofdpijn, dubbelzien, moeite met het inschatten van diepte, een onrustig beeld, dansende letters en geïrriteerde ogen. 

Heeft u interesse in de gratis netvliesfoto en oogbalansscreening? Vraag naar de voorwaarden en maak vooraf een afspraak. 

In de kijker: Varilux X-series brillenglazen met 100 euro korting!

Onlangs introduceerde Essilor de revolutionaire multifocale Varilux X-series brillenglazen. Dit nieuwe brillenglas is speciaal ontwikkeld voor onze huidige, dynamische levensstijl. Brildragers hebben door het multitasken en alle digitale ontwikkelingen meer hoofdbewegingen nodig om het juiste kijkgebied te vinden. De Varilux X-series brillenglazen zorgen voor een stabielere waarneming en optimaal kijkcomfort op verschillende afstanden. 

Tijdens de Oogzorgweken bij Loonen Brillenmakers krijgt u 100 euro korting op een paar Varilux X-series brillenglazen bij aanschaf van een complete bril. 

Vraag in de winkel naar de exacte voorwaarden van deze actie. Komt dat zien!


LEES BERICHT
Nicole
Paula
Petra
Petra
Petra
Petra
Wendy
Desiree
Dorine
Ivoo
Sandra
Manon
Arjan
Nicole
Paula
Petra
Petra
Petra
Petra
Wendy
Desiree
Dorine
Ivoo
Sandra
Manon
Arjan
Nicole
Paula
Petra
Petra
Petra
Petra
Wendy
Desiree
Dorine
Ivoo
Sandra
Manon
Arjan

ONZE MEDEWERKERS

zullen u alle expertise en zorg bieden.


Een uniek team bestaande uit diverse specialisten,
die u graag adviseren bij de aanschaf van een bril, zonnebril,
glazen of contactlenzen en u de oogzorg bieden die u nodig heeft.
Uw ogen zijn bij ons in goede handen.

ONZE COLLECTIE

Een nieuw montuur geeft u een nieuw gezichtEr zijn mogelijkheden te over, van een klassieke bril tot een trendy merkexemplaar, van kunststof tot titanium in alle prijsklassen. Voor meer informatie klikt u op het merk.

VIDEO’S

Zie het met uw eigen ogen.Onze video’s vertellen ons verhaal, de belevenis én beleving die zo kenmerkend is voor Loonen Brillenmakers. Van informatieve video tot feestelijke gebeurtenis, van trends tot nieuwe monturen...u vindt ze op deze speciale pagina, waar regelmatig nieuwe video‘s worden geplaatst. Het Latijnse woord video betekent “ik zie’ en we nodigen u graag uit met ons mee te kijken en te beleven!

ONZE WINKEL

Bekijk hieronder de fotogalerijOnze winkel is gevestigd in een historisch en authentiek pand. Het interieur is modern maar past perfect bij de uitstraling van de buitenkant. Er is bewust gekozen voor veel licht en ruimte waar de brillen en de zonnebrillen optimaal tot hun recht komen. Passen én meten wordt u makkelijk gemaakt door het uitnodigend karakter van onze winkel, waar u zich onder het genot van een heerlijk kopje koffie door ons team kunt laten voorlichten.
Foto1
Foto2
Foto3
Foto4
Foto5
Foto6
Foto7
Foto8
Foto9
Foto10
Foto11
Foto12

NEEM CONTACT OP

Voor een afspraak of een vraag kunt u contact opnemen.


Adres

Arendstraat 37
4901 JJ Oosterhout NB
info@loonenbrillenmakers.nl

0162 – 454 639

Openingstijden

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Zaterdag

Zondag

Gesloten

9.00 - 18.00 uur

9.00 - 18.00 uur

9.00 - 18.00 uur

9.00 - 21.00 uur

9.00 - 18.00 uur

Gesloten

Kunnen wij u helpen?