LOONEN BRILLENMAKERS BLOG


Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes uit de optiek en fashion wereld

Varilux X-series: innoverende multifocale brillenglazen van Essilor

Varilux X-series: innoverende multifocale brillenglazen van Essilor

De afgelopen jaren is onze levensstijl behoorlijk veranderd. U staat er wellicht niet altijd bij stil, maar hierdoor veranderen ook onze kijkbewegingen. Essilor lanceert daarom een revolutionair nieuw multifocaal glas: de Varilux X-series. Dit brillenglas is ontwikkeld met de brildrager van nu in gedachten. De Varilux X-series zorgen voor meer kijkcomfort binnen handbereik. Bij Loonen Brillenmakers ontvangt u bij aanschaf van een complete bril met de Varilux X-series brillenglazen 100 euro introductiekorting per paar én maakt u bovendien kans op een unieke eendaagse busreis naar de glasfabrikant.  

De multitaskende generatie

Door innoverende technologieën is onze samenleving ingrijpend veranderd. We zijn multitaskers met een snelle, dynamische levensstijl. Het werken met laptops, tablets en smartphones verandert onze houding en manier van kijken. We zijn continu bezig en voeren veel activiteiten en handelingen tegelijk uit op een korte afstand: binnen handbereik. Dit vraagt veel van uw ogen. Om het juiste kijkgebied te vinden, heeft een brildrager meer hoofdbewegingen nodig. Dit kan leiden tot rug- en hoofdpijnklachten. Dergelijke veranderingen vragen om een nieuw glas: de Varilux X-Series. Vloeiende kijkovergangen, een minimum aan vervorming, verschillende leesafstanden en meer kijkvolume binnen handbereik is vanaf nu heel normaal. 

Varilux X-series: nieuwe generatie multifocale brillenglazen

Vanaf juni 2017 zijn de nieuwe generatie Varilux brillenglazen verkrijgbaar bij Loonen Brillenmakers en kunt u genieten van optimaal kijkcomfort op verschillende afstanden. De uitzonderlijke prestaties van het multifocale brillenglas worden mogelijk gemaakt door een drietal innovatieve technologieën: 

1. Nanoptix™
2. Synchroneyes™
3. Xtend™

Nanoptix™ zorgt voor een stabielere waarneming tijdens uw dagelijkse bezigheden. Hiervoor is het basisontwerp van het brillenglas geheel opnieuw ontworpen. Een revolutie in glastechnologie! 

Synchroneyes™ houdt rekening met de sterkte verschillen tussen uw linker- en rechteroog om een zo breed mogelijk gezichtsveld te creëren. Een revolutie in glasdesign! 

Xtend™ is een technologie die ervoor zorgt dat u een scherp zicht heeft op verschillende afstanden in dezelfde kijkrichting. Hierdoor hoeft u uw hoofd minder te bewegen en niet meer te zoeken naar het juiste punt in uw brillenglas.
 
Bij Loonen Brillenmakers presenteren we samen met de Varilux X-series brillenglazen een nieuwe manier van meten. Ieder oog is namelijk uniek! De ‘Near Vision Behaviour’ oogmeting brengt uw persoonlijke leesgedrag en -houding in kaart. Zo bent u verzekerd van de beste kijkprestaties. 

Introductiekorting op complete bril met Varilux X-series brillenglazen

Om de lancering van deze vernieuwende brillenglazen te vieren, hebben we bij Loonen Brillenmakers een mooie introductieactie. U ontvangt bij aanschaf van een complete bril met Varilux X-series brillenglazen tijdelijk 100 euro korting per paar.

Zien hoe uw glazen gemaakt worden op de fabriek?Bij aanschaf van een complete bril met Varilux X-series brillenglazen ontvangt u een voucher waarmee u kans maakt op een bezoek aan de fabriek in Zevenaar. We hebben slechts 30 plaatsen kunnen bemachtigen voor 16 oktober, wees er dus snel bij. Vouchers kunt u tot en met 31 augustus inleveren, stop uw voucher  in de speciale X-Box bij ons in de winkel. Uit alle volledig ingevulde vouchers worden de winnaars getrokken. We houden u op de hoogte van de trekking. 

Vraag in de winkel naar alle actievoorwaarden.


LEES BERICHT
Inpakken en wegwezen! Ik ga op vakantie en ik neem mee...

Inpakken en wegwezen! Ik ga op vakantie en ik neem mee...

We kunnen alvast gaan aftellen tot het vakantieseizoen. Ga goed voorbereid en zorgeloos de zomer in en maak ruim van tevoren een afspraak. Speciaal voor het zomerseizoen hebben we bij Loonen Brillenmakers een aantal mooie aanbiedingen voor vakantievierders en thuisblijvers!

Comfort daglenzen: tot 20 euro korting*


Begin elke dag met een paar 'verse' lenzen: daglenzen brengt u ’s ochtends in en kunt u ’s avonds weggooien. Wanneer u een contactlens verliest, de lenzen uitdrogen door warme temperaturen of een contactlens beschadigd raakt, heeft u snel weer een nieuw paar bij de hand. Een ander voordeel? U heeft geen contactlenzenvloeistof nodig. Dit scheelt weer ruimte in de koffer en handbagage! Ze zijn daardoor ideaal om mee te nemen op vakantie.

Bij Loonen Brillenmakers geven we nu tot 20 euro korting op Comfort daglenzen. U vindt de complete actie hier

Wist u dat? Reservebril in de auto verplicht*


Wist u dat het in sommige landen verplicht is om in de auto altijd een reservebril bij u te hebben?

Daarom hebben we een actie ontwikkeld waarbij u een complete reservebril kunt kiezen met enkelvoudige glazen vanaf 169 euro óf een complete reservebril met multifocale glazen vanaf 318 euro. Voor deze actie is een speciale collectie samengesteld waaruit u kunt kiezen. De reservebril is voorzien van Essilor glazen op de correcte sterkte.

Voor de oogmeting dient u op tijd een afspraak in te plannen. 

Flinke korting op een zonnebril op *


Onmisbaar op vakantie: de zonnebril op sterkte. Door zonnebrilglazen met een uv-coating te nemen, beschermt u uw ogen tegen schadelijke uv-straling. Polariserende glazen zorgen voor vermindering van hinderlijke schitteringen van bijvoorbeeld de zon op het water. 

U kunt nu bij ons een zonnebril met enkelvoudige glazen op sterkte aanschaffen vanaf 149 euro. Wilt u multifocale glazen? Dit kan vanaf 279 euro. U kunt kiezen uit de volledige collectie van Esprit of Prego. Wanneer u liever een ander merk zonnebril wilt, zoals Ray-Ban, Chanel, Prada of OAKLEY, krijgt u 20% korting op het montuur. U vindt de actie hier

50% korting met het Kidsplan*


Ook voor kinderen hebben we een mooie zonnebrillenactie. De ogen van het kind zijn extra gevoelig voor schadelijke uv-straling. Die wilt u natuurlijk goed beschermen. Ons Kidsplan biedt de mogelijkheid om een zonnebril op sterkte aan te schaffen met 50% korting. Geldig voor kinderen tot 14 jaar. 

*Vraag in de winkel naar de exacte voorwaarden van alle bovenstaande acties.  

LEES BERICHT
Make-up do’s en don’ts voor de brildrager

Make-up do’s en don’ts voor de brildrager

Wanneer u dagelijks een bril draagt, is het goed om eens kritisch te kijken naar uw oogmake-up. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de kleuren minder goed bij het montuur passen of dat donkere kringen meer opvallen door de sterkte. Sandra en Dorine volgden een training Kleurspecialist en geven praktische tips! 

Bij het uitzoeken van een bril is het allereerst belangrijk om goed te kijken naar wat voor kleurentype u bent. Bij Loonen Brillendragers kijken we naar koele en warme types. Heeft u een koele ondertoon in de huid? Dan staat zilver u mooi. Bij een warme ondertoon is dat goud. Dit heeft effect op andere kleuren die u mooi staan. Lees hier hoe u een bril vindt die perfect bij uw huidskleur past

De juiste bril gevonden? Dan kunt u aan de slag met het uitzoeken van mooie make-up. 

Training Kleurspecialist

Sandra en Dorine reisden een tijdje geleden af naar het Friese Sneek om bij de Nelleke Mulder Imago Groep een 3-daagse training te volgen: make-up advies voor brildragers.

“Deze training was echt ontzettend leuk. We hebben op elkaar geoefend en op modellen die speciaal voor de cursus waren uitgenodigd. We maakten kennis met het mooie make-up merk Barbara Bort. Bij Loonen Brillenmakers hebben we een licentie om dit innovatieve merk te verkopen. Daar zijn we ontzettend trots op!”

Make-up van Barbara Bort

Het make-up merk Barbara Bort is niet getest op dieren en de producten bevatten ook geen dierlijke bestanddelen. De make-up is ontwikkeld op ecologische basis. Er is een ruim scala aan kleuren, de producten zijn hypoallergeen en geschikt voor de meest gevoelige huidtypen. De make-up maakt niet alleen mooi, het is ook verzorgend, beschermt de huid tegen UV-straling en minimaliseert de fijne lijntjes in het gezicht.  

Make-up tips voor brildragers

Wanneer u een bril draagt, kunt u iets meer last hebben van schaduwen rond de ogen. Zeker een donkerder montuur geeft veel schaduw in de ooghoeken bij de neuszijde. Dit kunt u oplichten met een highlighter of concealer.

Houd rekening met de kleur van de bril wanneer u oogmake-up zoals eyeliner en oogschaduw aanbrengt. Wanneer u een felgekleurde bril draagt of een bril met een dessin heeft, kunt u betere voor natuurlijke, rustige tinten kiezen. Bij Loonen Brillenmakers laten we graag het verschil zien!

Een bril met sterke glazen verandert optisch de grootte van de ogen. Een hoge plus-glas vergroot, terwijl een hogere min-sterkte de ogen juist optisch verkleint. Door te spelen met donkere en lichte kleuren oogmake-up kunt u het effect van de glazen compenseren. 

Een tweede effect van een plussterkte is dat alles wat u aanbrengt beter zichtbaar is. Het is dus belangrijk om de oogmake-up nauwkeurig aan te brengen. Gebruik ook niet te veel oogmake-up met glitters of glans, houd het zo rustig mogelijk. In de lippenstift kan dat natuurlijk wel!

Meer visagie tips? Kom langs! Bij Loonen Brillenmakers krijgt u een gratis kleurenanalyse om te kijken of een zilver of goud type bent en maken we u gratis op. We voorzien u zo van een persoonlijk advies, op basis van het brilmontuur, de sterkte, uw kleurtype en ogen. 

LEES BERICHT
Paula
Milan
Nicole
Petra
David
Wendy
Desiree
Dorine
Ivoo
Sandra
Manon
Arjan
Paula
Milan
Nicole
Petra
David
Wendy
Desiree
Dorine
Ivoo
Sandra
Manon
Arjan
Paula
Milan
Nicole
Petra
David
Wendy
Desiree
Dorine
Ivoo
Sandra
Manon
Arjan

ONZE MEDEWERKERS

zullen u alle expertise en zorg bieden.


Een uniek team bestaande uit diverse specialisten,
die u graag adviseren bij de aanschaf van een bril, zonnebril,
glazen of contactlenzen en u de oogzorg bieden die u nodig heeft.
Uw ogen zijn bij ons in goede handen.

ONZE COLLECTIE

Een nieuw montuur geeft u een nieuw gezichtEr zijn mogelijkheden te over, van een klassieke bril tot een trendy merkexemplaar, van kunststof tot titanium in alle prijsklassen. Voor meer informatie klikt u op het merk.

VIDEO’S

Zie het met uw eigen ogen.Onze video’s vertellen ons verhaal, de belevenis én beleving die zo kenmerkend is voor Loonen Brillenmakers. Van informatieve video tot feestelijke gebeurtenis, van trends tot nieuwe monturen...u vindt ze op deze speciale pagina, waar regelmatig nieuwe video‘s worden geplaatst. Het Latijnse woord video betekent “ik zie’ en we nodigen u graag uit met ons mee te kijken en te beleven!

ONZE WINKEL

Bekijk hieronder de fotogalerijOnze winkel is gevestigd in een historisch en authentiek pand. Het interieur is modern maar past perfect bij de uitstraling van de buitenkant. Er is bewust gekozen voor veel licht en ruimte waar de brillen en de zonnebrillen optimaal tot hun recht komen. Passen én meten wordt u makkelijk gemaakt door het uitnodigend karakter van onze winkel, waar u zich onder het genot van een heerlijk kopje koffie door ons team kunt laten voorlichten.
Foto1
Foto2
Foto3
Foto4
Foto5
Foto6
Foto7
Foto8
Foto9
Foto10
Foto11
Foto12

NEEM CONTACT OP

Voor een afspraak of een vraag kunt u contact opnemen.


Adres

Arendstraat 37
4901 JJ Oosterhout NB
info@loonenbrillenmakers.nl

0162 – 454 639

Openingstijden

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Zaterdag

Zondag

Gesloten

9.00 - 18.00 uur

9.00 - 18.00 uur

9.00 - 18.00 uur

9.00 - 21.00 uur

9.00 - 17.00 uur

Gesloten

Kunnen wij u helpen?