Blog / Een dagje door de ogen van Paula

Een dagje door de ogen van Paula

Bij Loonen Brillenmakers wordt u dagelijks geholpen door een ontzettend groot team van experts, elk met hun eigen specialiteit. Wij laten u graag kennis maken met de ‘gezichten’ op onze werkvloer. Paula trapt af! Na 23 jaar in de kledingbusiness te hebben gewerkt, maakte ze de overstap naar Loonen Brillenmakers: van broeken naar brillen! 

Wat vind je het leukste onderdeel van je functie en wat maakt dit werk bijzonder?

“Ik ben voornamelijk in de winkel te vinden waar ik klanten help bij het vinden van hun perfecte montuur. Daarnaast ontvang ik de klanten en zorg dat ze door de juiste collega worden geholpen. Sinds kort mag ik me ook bezig houden met de inkoop: erg leuk om de nieuwste trends op brillenmode te ontdekken en samen de mooiste collectie voor de winkel en onze klanten uit te kiezen!”

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er ongeveer uit? 

"Mijn werkdag is zeer gevarieerd: vaak zit ik  aan een van de verkooptafels om de mooiste monturen uit de kiezen voor de klant maar ook achter de schermen gebeurt er veel. De brillen die gemaakt worden, moeten netjes ingepakt worden voor de klanten. We bellen klanten om te vertellen dat hun lenzen of bril klaar ligt. En de agenda moet zorgvuldig gepland worden."

Wat trekt je aan in dit vak en wat maakt je werk zo bijzonder?

"Na 23 jaar in de kleding te hebben gewerkt, heb ik de overstap gemaakt naar Loonen Brillenmakers. 'Van broeken naar brillen,' zeg ik altijd. Mijn passie voor mode en trends kan ik hier zeker door zetten maar dan op een andere manier. Een bril is natuurlijk heel gezichtsbepalend en moet vooral goed bij je passen. Wanneer je DE bril hebt gevonden voor de klant, merk je dat meteen. Ze beginnen te stralen! Dan weet je dat je iemand het goede advies hebt gegeven en ze de juiste brillen hebben laten zien!"

Wat maakt Loonen Brillenmakers volgens jou zo onderscheidend en uniek?

"Ten eerste het bijzonder pand waar we in zitten, de mooiste locatie van Oosterhout! Daarnaast bezitten we een prachtige brillen collectie met de mooiste merken. En natuurlijk de medewerkers!" 

Wat is je favoriete montuur, merk of collectie en waarom? 

"Mijn favoriete merk is Lindberg. Dit merk heeft een zeer uitgebreide collectie en heeft voor ieder wat wils. Of je nou voor klassiek, trendy of tijdloos gaat, je vindt het bij Lindberg. Ik hou zelf erg van het retro stijltje wat je nu veel ziet: de metalen montuurtjes met of zonder dubbele neusbrug: lekker stoer!"

Welk oogweetje weten mensen vaak niet en is heel leuk om te vertellen op verjaardagen?

"Wist je dat niemand met zijn ogen open kan niezen? Het is een natuurlijke reflex die je niet tegen kunt houden. Probeer het maar eens!"

Door wiens ogen zou je wel eens willen kijken en waarom?

"Door de ogen van een wereldberoemde zangeres op een concertpodium. Het lijkt me echt een geweldig gevoel als je voor zo'n grote mensenmassa staat die alle liedjes van je mee zingt."

Wanneer of waar keek jij voor het laatst je ogen uit?

"Ik vind het heerlijk om op een terras in Ibiza-stad mensen te kijken! Jong, oud, extreem gekleed of juist  niet... Zo mooi om te zien dat iedereen verschillend is. Prachtig!" Kunnen wij u helpen?