Blog / De musthave zonnebrillen voor deze zomer

De musthave zonnebrillen voor deze zomer

Het terras- en festivalseizoen is weer aangebroken! Een echte musthave is dan natuurlijk de juiste festival zonnebril. Die maakt elke outfit naast de regenponcho – helemaal af. Met modellen als de Wayfarer en de Aviator (bijvoorbeeld van Ray-Ban) zit je eigenlijk altijd wel goed. Wil je een iets opvallender model? We vertellen je graag over de nieuwste trends en modellen op het gebied van zonnebrillen. Zo zit jij straks helemaal on fleek op het terras of festivalterrein.  

Trends in zonnebrillen

Wie mee wil gaan met de trends, zit deze zomer helemaal goed met een festival zonnebril met ronde glazen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de Chanel 4226, die heeft spiegelende glazen die voor een extra gaaf effect zorgen. Wat we momenteel ook veel zien zijn futuristische modellen rechte hoeken en lijnen. Ook daar komen gespiegelde en gekleurde brillenglazen terug. Deze modellen worden op Instagram met dank aan rapper Donnie ook wel de ‘snelle planga’ genoemd. Een flitsend en gestroomlijnd montuurtje. Een aantal zonnebrillen van Oakley vallen bijvoorbeeld in deze categorie. Metaal wordt momenteel ook weer veel gebruikt, denk bijvoorbeeld aan de klassieke round metal Ray Ban zonnebrillen (RB 3447). Daarnaast mogen zonnebrillen wat meer opvallend en lekker kleurrijk zijn, een beetje richting de bohemian look met gekleurde glazen. Dorine: ‘De aviator of pilotenbril kan natuurlijk ook altijd, maar we zien wel dat dat model meer voor erbij is.’ 


Zonnebrillentrends volgens Instagram

Naast het straatbeeld zijn social media als Instagram en Pinterest perfecte plekken om de zonnebrillentrends in de gaten te houden. Zo zagen we vorig jaar de Kurt Cobain bril veel voorbij komen op Instagram. Een opvallend, wit kunststof montuur. Deze zomer is naast de ‘snelle planga’ de tiny cateye enorm populair op Instagram. Dit is een heel smal cateye model waar je als het ware bijna overheen kijkt. Onder meer Xelly Cabau van Kasbergen en Vera Camilla zijn al met een tiny cateye gespot. Het merk Oliver Peoples heeft het tiny cateye model ‘Zasia’ in verschillende kleuren. 
Overigens zijn ook de ‘gewone’ cateye brillen momenteel niet aan te slepen. Chanel heeft een fantastische limited montuur uitgebracht met parels: Chanel 4236-H. Daarmee steel je zeker de show! Andere merken om in de gaten te houden op het gebied van zonnebrillen zijn bijvoorbeeld Etnia Barcelona en Garrett Leight.

Zonnebrilglazen met beschermend uv-filter

Naast dat je nieuwe zonnebril er gaaf uitziet, is het natuurlijk ook van belang dat hij de juiste bescherming biedt. We smeren onze huid regelmatig in tegen de schadelijke straling van de zon, maar onze ogen  vergeten we nog weleens. Meer weten? In dit blog lees je alles over het belang van uv-coating in zonnebrilglazen. 

Nieuwe zonnebril nodig? Tot en met 30 juni krijg je een gratis zonnebril op sterkte* bij aanschaf van een complete bril. Kom gerust langs in de winkel of maak een afspraak. Kunnen wij u helpen?